2 Şubat 2011 Çarşamba

Yeşiller Tarım Çalışma Grubu Ekolojik Tarım Eğitim Gezisi Düzenledi


Yeşiller Partisi Tarım Çalışma Grubu 23 Ağustos 2009 Pazar günü İstanbul Ömerli Cumhuriyet Köyü’ ndeki bir ekolojik tarım çiftliğinde ekolojik tarım eğitimi verdi. Tüm katılımcıların hem eğlenip hem öğrendiği eğitimde ekolojik tarımın desteklenmesi konusunda faaliyet kararları da alındı. 12 kişinin aktif olarak katıldığı eğitim gezisi için bir minibüs sabah saat 09.00’ da Taksim AKM, 09.40’ da Kadıköy Haldun Taner sahnesi önünden katılımcıları alarak hareket etti.
İlk çayların içildiği sırada Buğday Derneği Genel Başkanı Viktor Ananias derneğin çalışmalarını, çiftliğin geçmişini ve ekolojik tarım konusundaki son gelişmeleri anlattı. Ardından Ziraat Yüksek Mühendisi Hakan Ozan Erzincanlı Ekolojik Tarımı anlattı. Tamamen Organik bir menemenin el birliği ile yapılmasının ardından çiftlik baştan sona gezildi ve sorumlu üretici Halit Bey burada yapılan çalışmaları ve deneyimlerini aktardı.

Son olarak Aytaç Timur Ekolojik Tarımda eğilimleri anlattı. Karşılıklı soru cevaplarla zenginleşen eğitimde tüm katılımcılar saat 18.00’ da minibüse binerek geri dönerlerken yüzlerinde memnun bir tebessüm vardı. Haber-Yeşiller Tarım Çalışma Grubu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder